Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кирил Петков: Краят на златните паспорти ще дойде в най-скоро време

Кирил Петков: Краят на златните паспорти ще дойде в най-скоро времеснимка: bntnews.bg

Краят на златните паспорти ще дойде в най-скоро време. Това заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти в кулоарите на Народното събрание след края на традиционния блицконтрол.

Според премиера премахването на тази практика ще помогне на България, включително и за присъединяването ѝ към Шенгенското пространство.

„Тези „златни паспорти” са един порок, който имаме приоритет да премахнем. Мисля, че всички знаят, че дойдохме, за да изчистим всички порочни практики и да премахнем цялата тази корупция”, добави той. И уточни, че „златните паспорти” са били един от големите проблеми и за Шенген, и за отпадането визовия режим със САЩ.

Кирил Петков изтъкна, че е сигурен, че около издаването на златните паспорти има много корупция и се надява, че разследващите органи ще влязат в детайли по този въпрос.

"България трябва да има репутация на европейска държава, а не на някакъв вход на някакви нелегални хора, които си купуват по някакъв начин достъп до България и до ЕС", изтъкна Петков.

Той беше категоричен, че всеки, хванат в нарушение, свързано с издаването или използването на златни паспорти, ще бъде изправен пред цялата строгост на закона.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники