Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Република България осъжда агресивните действия на Руската федерация

Република България осъжда агресивните действия на Руската федерация

Във връзка с отправения от Държавната дума на Руската федерация призив за признаване на отцепилите се региони Луганск и Донецк и получената по този повод от украинското посолство в София вербална нота, МВнР заявява:

- Република България неизменно подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници, включително в нейните териториални води;

- Подкрепя европейската перспектива на Украйна;

- Не признава и осъжда незаконното анексиране на Крим.

Република България осъжда агресивните действия на Руската федерация, водещи до безпрецедентно ескалиране на военното напрежение в Европа до нивата от времето на Студената война и призовава за деескалация.

Действия по признаване на независимостта на т.нар. „Луганска Народна Република“ и „Донецка Народна Република“ са абсолютно неприемливи и са равнозначни на денонсиране на Минските споразумения. Те не допринасят за мирното урегулиране на кризата, напротив - ще повишат още повече опасността от военна ескалация.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники