Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Петков: Лъгали сме ЕС за Шенген

Петков: Лъгали сме ЕС за Шенгенснимка: btvnovinite.bg

„С нидерландския премиер Марк Рюте говорихме за Шенген. Проблемът е, че през годините доста от нещата, които сме обещавали, сме ги лъгали и няма довери. Сега трябва да изградим доверието отново“.

Това заяви българският премиер Кирил Петков, който е на среща с лидерите на ЕС и партньорите от НАТО в Брюксел.

„Трябва да изградим ново ниво на довери. Те подават ръка, но всички знаем приказката за лъжливото овчарче“, допълни премиерът.

По думите му България номинално е изпълнила изискванията за вход в Шенгенското пространство, но не и ефективно - трябва реално да се спре контрабандата и да се подобри контрола по границата ни.

„Новото българско правителство ще покаже, че прави това, което обещава. Да гарантираме, че не само като закони, но и като истинско изпълнение го постигаме. Обещах, че ще започнем сериозен диалог и сфери, които те виждат като потенциални дефицити да се опитаме да работим по тях веднага“, каза Петков.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.