Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Лорер: Следващата бежанска вълна ще бъде от Русия

Лорер: Следващата бежанска вълна ще бъде от Русияснимка: nova.bg

Нито един от българските работодатели не иска “Газпром” и плащане в рубли. Но всички искат газ на разумни цени, така че да останем конкурентноспособни. Това каза министърът на иновациите и растежа в студиото на “Събуди се”.

България и Полша са били първите две държави, за които Русия спря газа, защото са достигнали край на своя договор, обясни министър Лорер.

“Всеки един в Европа, чиито договор достигне до момент за плащане, ще бъде посрещнат от “Газпром” със същите условия, а отговорът ще бъде общоевропейски - “не на икономическия шантаж”. Никой няма да наруши санкциите , никой няма да плаща в рубли”, категоричен бе министърът.

“На Европа ще й трябва време, за да се излекува от зависимостта от руския газ, но това е общата политика и ще се преговаря само и единствено заедно”, коментира Лорер.

Според него следващата бежанска вълна ще бъде от руски граждани.

“У нас вече успяхме да устроим няколкостотин икономически бежанци от Русия, предимно инженери, които разбират каква ще бъде икономическата катастрофа, която се задава там и търсят по-добро бъдеще за себе си и за семействата си”, каза Лорер и допълни: “Смятам ,че трябва да се подготвим организационно и законодателно за още бежанци от Русия”. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники