Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Кирил Петков изтъкна категоричната подкрепа на България за Украйна

Премиерът Кирил Петков изтъкна категоричната подкрепа на България за Украйна

Премиерът Кирил Петков разговаря в Братислава с украинския вицепремиер по евроатлантическата интеграция Олга Стефанишина.

Петков беше поздравен от Стефанишина за проявеното лидерство в настоящия изключително сложен момент, когато му се налага да търси решения на спрените газови доставки за България, да работи интензивно с европейските лидери за налагането на санкции заради руската агресия в Украйна и същевременно да се справя с предизвикателства за България във вътрешнополитически план.

От своя страна Петков изтъкна категоричната подкрепа на България за Украйна, както във войната, така и по отношение на европейската перспектива на страната. Българският министър-председател отбеляза, че молбата на Украйна за членство в ЕС ще бъде обсъдена от европейските лидери на заседанието на Европейския съвет в края на юни.

В Братислава премиерът Кирил Петков се срещна с лидерa на демократичното движение на Република Беларус Светлана Тихановская. Двамата обсъдиха тежката ситуация в Беларус, като Петков изрази загриженост за сериозното нарушаване на човешките права и на фундаментални ценности в страната. Министър-председателят потвърди подкрепата на България за демократичните сили в Беларус.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники