Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

МС: България спазва стриктно решението на Народното събрание за оказваната помощ за Украйна

МС: България спазва стриктно решението на Народното събрание за оказваната помощ за Украйнаснимка: bntnews.bg

България изпълнява стриктно решението на Народното събрание от 04.05.2022 г. относно оказваната помощ за Украйна и предоставя помощ единствено и само съобразно документа. Това посочиха от правителствената пресслужба по повод появили се в медиите публикации за оказвана помощ от България за Украйна.

Според цитирания документ Народното събрание дава мандат на Министерски съвет да обсъди и приложи пакет от мерки, свързани с войната в Украйна и последиците от нея, в следните направления:

Цялостен пакет от мерки за преодоляване на последиците от наложените санкции в икономически, финансов и социален аспект, както и по отношение на енергийната и продоволствената сигурност на България.
Оказване на помощ на Украйна – хуманитарна, финансова и военно-техническа, съобразно възможностите на Република България, както следва:
а) продължаване на подкрепата за членство на Украйна в Европейския съюз;
б) помощ за украинските граждани, бягащи от войната – законодателни и организационни мерки с цел подобряване на капацитета за приемане и възможностите за интегриране до създаването на условия за тяхното трайно завръщане в Украйна;
в) осигуряване на възможност за изнасяне на украинското зърно във Варна;
г) засилването на енергийно сътрудничество, в частност доставки на електроенергия от Украйна и природен газ;
д) ремонтна дейност на украинска военна техника във военните предприятия на Република България;
е) продължаване на доставките на хуманитарна помощ, в частност лекарства, дрехи и хранителни стоки.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.