Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Подкрепяме правителството за руските дипломати въпреки аматьорските действия

Борисов: Подкрепяме правителството за руските дипломати въпреки аматьорските действияснимка: btvnovinite.bg

ГЕРБ подкрепя действията на кабинета спрямо руските дипломати, каза на брифинг лидерът на партията Бойко Борисов.

"Докато не свърши тази война всички действия на правителството, свързани с агресора Русия, ще бъдат подкрепяни", заяви той.

От ГЕРБ са на мнение, че има прекомерно присъствие не само на руски дипломати, но и на обслужващ персонал. Борисов обаче е на мнение, че това е трябвало да се случи по друг начин.

„Външният министър и премиерът да слязат при вас, да го обявят като решение на база доклад на службите, ако има такива. И ако няма, да поемат политическа отговорност. Да запознаят президента, да дойдат в парламента и ние щяхме да ги посрещнем на крака с аплодисменти“, каза Борисов.

Той заяви, че българското правителство не трябва да прави никаква крачка назад и има пълната подкрепа на ГЕРБ, защото "това би значело капитулация".

"Би значело отказ от суверенитет, а ние не трябва да го правим. Войната в Украйна трябва да спре и дотогава, макар и с абсолютно аматьорски действия, правителството трябва да бъде подкрепено", категоричен бе бившият премиер.

„Сега има война, ние сме на страната на Украйна и евроатлантическия свят. Ние подкрепяме действията на българското правителство“, отново повтори Бойко Борисов. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники