Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Петков: Прогнозата ми е, че войната ще продължи още 5 години

Петков: Прогнозата ми е, че войната ще продължи още 5 години

„Обезпокоен съм от случващото се в Европа. И прогнозата ми е, че войната ще продължи още 5 години“. Това заяви министър-председателят в оставка Кирил Петков, съобщиха от правителствената информационна служба.

Той проведе среща с ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ и с представители на компанията „Уестингхаус“, като целта ѝ е бе да се обсъдят възможностите за диверсификация на ядреното гориво.

Премиерът бе категоричен, че други държави от ЕС вече успешно са диверсифицирали енергийните си доставки, а България в момента се опитва да наваксва, за да се гарантира енергийната сигурност на българските граждани.

„Ние сме следващите в списъка на Кремъл“ - с това заглавие изведено от думи на премиера в оставка Кирил Петков, британският вестник „Таймс“ разказва за политическата ситуация в България.

Пред британския журналист Том Кингтън, Петков заявява „Ние ограничихме корупцията локално, но открихме, че имаме по-голям враг: руското проникване. Не разбрахме, че корупцията и руското влияние са едно и също нещо. Корупцията е най- добрият външнополитически инструмент на Москва на Балканите“. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники