Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Американските "Крещящи орли" идват у нас

Американските "Крещящи орли" идват у нас

Американски войници ще бъдат разположени в страната ни като част от плановете на НАТО за отбрана на Източния фланг. Това съобщава мисията на САЩ в НАТО в профила си в „Туитър“.

Според плановете на Алианса близо 2400 военнослужещи ще бъдат разположени в България, Унгария, Румъния и Словакия. Все още обаче не е ясно каква част от тези военни от американската 101-ва въздушно-десантна девизия ще останат у нас.

101-ва въздушно-десантна девизия е по-известна като „Крещящите орли“. Това е лека пехотнна част на армията на САЩ, специализирана във въздушно-щурмови операции. Тя е била за първи път в Европа по времето на Втората световна война и оттогава става особено популярна.

С съобщението на НАТО се съобщава още, че след 80 г. „Крещящите орли“ се завръщат отново в Европа. Американските войници ще участват в усилването на Източния фланг, където има батальонни бойни групи, специално създадени с разрешение на НАТО и одобрени от българското правителство преди няколко месеца.

Според американско издание една от причините за подсилването на Източния фланг е са притесненията на НАТО, че Русия може да разшири обхвата на военните си действия отвъд Украйна.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники