Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 21 декември

Прогноза за България за 21 декември

През следващото денонощие със слаб, в Източна България – до умерен север-североизточен вятър, ще продължи да прониква студен въздух. Над североизточната половина от страната облачността ще е значителна, предимно ниска, с превалявания от сняг, главно в планинските райони. В сутрешните часове на места в Предбалкана и Дунавската равнина ще има мъгла. Над Югозападна България ще е предимно ясно и слънчево. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, по морския бряг – около нулата. Максималните ще са от минус 1-2° в североизточните, до 8°-9° в югозападните райони.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

На 21.12.2016 г., в 12 ч. и 44 мин. настъпва астрономическата зима.

Над Стара планина и Странджа ще е предимно облачно, мъгливо, с превалявания от сняг, докато над Рило-Родопския масив ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по върховете и силен североизточен вятър и с него температурите ще са понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Главно по южното крайбрежие ще има слаби превалявания от дъжд и сняг. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са от 1° до 4°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.