Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Доц. Георги Рачев: На Нова година ще е студено, но без сняг

Доц. Георги Рачев: На Нова година ще е студено, но без снягснимка: btvnovinite.bg

От утре започва захлаждане и на Нова година ще е много студено – до минус 10 градуса, сняг обаче не се очаква. Това обяви в предаването „Тази сутрин” климатологът доц. Георги Рачев.

Такъв декември месец не съм виждал от години – като дойде времето за снеговалежа, нещата се размиват, уточни доц. Рачев.

Той предупреди, че от утре са възможни опасни заледявания на пътя – т. нар. черен лед, и трябва много внимателно да се шофира.

„Ние в момента сме в западен пренос и усещаме дъха на Атлантическия океан. След това от север-североизток ще нахлуе студения въздух още утре и ще стане доста студено при нас”, обясни той. В момента антициклонът Йорн е този, който определя времето в региона.
 
„Валежите за съжаление ще бъдат малко. В планините се надявам да натрупа първите няколко сантиметра от доста време естествен сняг”, заяви Рачев.
 
„В полунощ на новата година – студ. И сутринта ще бъде доста студено. Четвъртък, петък, събота и неделя рано сутринта – студено, особено в Западна България”, посочи той. От първия ден, обаче, ще има леко затопляне.
 
Георги Рачев обяви още, че 2016 г. е била най-топлата в световен мащаб, откакто се води статистика. Дължи се на глобалното затопляне, уточни климатологът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.