Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Предстои топла февруарска седмица, с температури до 20 градуса

Предстои топла февруарска седмица, с температури до 20 градуса

Почивните дни ще започнат с топло време, но облачността ще се увеличава и в неделния ден се очаква да завали дъжд, предаде репортер на БГНЕС.

В събота – ще бъде топло за февруари, с максимални температури до 15 градуса. За София минималната температура ще бъде 0 градуса, а максималната около 11 градуса.

В неделя – облачността ще се вплътни и на много места в Западна, Южна и Източна България ще превали дъжд. Дневните температури слабо ще се понижат и ще бъдат между 7 и 12 градуса, на места в Южна България до 14 градуса.

Новата седмица ще започне със слънчево време над Западна България и дъжд над Източна България. Температурите ще останат високи за февруари - до 11 градуса в местата със слънце, а в Източна България ще са малко по-ниски до около 6 градуса над нулата, по Черноморието около 10 градуса.

Във вторник – 21 февруари, ще се изясни над цялата страна и валежите ще спрат. Дневните температури ще започнат да се повишават и ще бъдат между 10 и 16 градуса. За София минималната температура ще бъде 0 градуса, а максималната около 12 градуса.

В сряда – 22 февруари, ще бъде слънчево над цялата страна, максималните температури още ще се повишат, като в Западна и Северна България ще бъдат около 13-16 градуса, в Източна и Южна България ще достигат 19 градуса.

В четвъртък – 23 февруари, отново ще бъде слънчево навсякъде, с високи максимални температури, отново на места до 20 градуса.

В петък – 24 февруари, облачността ще се увеличи, но ще остане без валежи. Максималните температури ще останат високи за февруари и в повечето места ще бъдат над 15 градуса, до около 20 градуса. За София минималната температура ще бъде около 2 градуса, а максималната около 19 градуса.

В събота и неделя ще има разкъсана облачност, на места през втория почивен ден се очакват слаби превалявания от дъжд. Температурите ще започнат да се понижават – в събота максималните ще бъдат между 13 и 18 градуса, а в неделя между 10 и 15 градуса. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.