Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 24 юни

Прогноза за България за 24 юни

През нощта ще бъде предимно ясно, с временни увеличения на облачността и на отделни места в Северна България ще превали. Утре ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над Южна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, временно ще се усилва и с него ще прониква малко по-хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 29° и 34°, на места в низините и малко по-високи.

Атмосферното налягане слабо се понижава, ще е около средното за месеца.

Над планините до обяд ще преобладава слънчево време. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По-интензивни и на повече места ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Сутринта вятърът ще е от северозапад, след обяд ще се ориентира от изток-югоизток, ще е предимно слаб. Максимални температури на въздуха: 26-30°. Температурата на морската вода е 20-24°. Вълнението на морето ще е до 2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники