Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Зимата се завръща, започват валежи и застудяване

Зимата се завръща, започват валежи и застудяване

Над по-голямата част от страната днес ще започнат валежи – в Южна България от дъжд, в Северна примесени със сняг, предаде репортер на БГНЕС.

Максималните температури все още ще са положително – до 5-7 градуса над нулата.

Зимата се завръща през почивните дни. В съботния ден започва застудяване, тогава ще вали над цялата страна, в повечето райони дъждът ще премине в сняг. Дневните температури ще започнат да се понижават и ще бъдат между 2 и 6 градуса, за София около 3 градуса.

В неделния ден валежите ще продължат в Западна България, но до края на деня ще започнат да спират. В Източна България няма да вали, ще има разкъсана облачност. Максималните температури още ще се понижат и ще бъдат между 0 и 3 градуса.

Новата седмица ще започне с нови валежи от сняг. Отново ще вали почти над цялата страна. И минималните, и максималните температури ще се понижат. Сутрешните ще бъдат между минус 10 и минус 2 градуса, а дневните между минус 2 и 0 градуса.

Във вторник валежите ще спрат, но ще остане студено. В Северна България на места сутрешните температури ще паднат до около минус 15 градуса, за София около минус 6 градуса. През деня термометрите ще показват от минус 1 до 4-5 градуса.

В сряда и четвъртък ще бъде предимно слънчево и студено предимно в Западна България, където през деня температурите ще бъдат около 2-3 градуса над нулата. В Източна България ще бъде по-топло - до 9 градуса.

В петък и събота температурите ще останат почти без промяна, във втория ден ще започне заоблачаване, а от неделя отново валежи – предимно от дъжд и сняг. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.