Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

15-дневна прогноза за България за май

15-дневна прогноза за България за май

През първата половина на май температурите ще са около нормата, а валежите в по-голямата част от Западна България – около и над нормата, на изток – около и под нормата.

В началото на първото десетдневие температурите относително ще се понижат и главно в западната половина от страната ще са малко по-ниски от обичайните. Облачността ще е по-често значителна и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Към 3-4-ти с южен вятър се очаква затопляне, ще има и повече слънчеви часове. Купеста облачност ще се развива, главно над планинските райони, но само на отделни места ще превали и прегърми.

През следващите дни до края на периода температурите ще се понижават. Облачността ще е често значителна и на много места ще има валежи и гръмотевични бури. Повишена е вероятността за значителни валежни количества в периода 6-8 май.

В края на десетдневието, при изясняване и стихване на вятъра, по високите полета и в котловините има условия за образуване на слани.

В началото на второто десетдневие се очаква подобрение на времето и бавно повишение на температурите.

Към средата на месеца отново ще е неустойчиво с развитие на купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Температурите ще бъдат близки до обичайните. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови