Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 08.05.2019–13.05.2019

Седмична прогноза за България 08.05.2019–13.05.2019

Днес облачността ще бъде значителна, на места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Температурите ще са много по-ниски от обичайните за първата половина на май. Максималните в Северна България и високите полета на Западна ще бъдат между 9° и 14°, в останалата част от страната 13° - 18°, в София около 9°.

През нощта срещу сряда вятърът ще отслабне, в Югозападна България на места и ще стихне. От запад облачността ще се разкъса, ще намалее до ясно и сутринта в котловините в западната половина от страната ще има слани. В сряда в много райони ще бъде предимно слънчево; по-значителни временни увеличения на облачността ще има над източната половина от страната, без валежи. Дневните температури ще се повишат.

В четвъртък вятърът ще се обърне от юг и дневните температури ще се повишат още; сутринта ще е все още хладно. Облачността от запад ще се увеличава, отначало висока и средна, до вечерта ще се вплътни и в Западна България ще превали дъжд.

В петък превалявания ще има главно в югоизточната половина от страната, където са възможни локални интензивни извалявания, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се обърне от северозапад, дневните температури слабо ще се понижат, минималните ще се повишат.

В събота ще има повече слънчеви часове, ще се затопли. Краткотрайни превалявания са възможни на отделни места в източните райони и в Родопите. Вятърът ще се обърне от югоизток, в неделя ще се усили, температурите още малко ще се повишат, но от югозапад отново ще започнат превалявания с гръмотевици.

В началото на следващата седмица температурите ще се понижат. В по-голямата част от страната нараства вероятността за валежи и за по-значителни количества, главно в Западна и Централна България. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.