Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 8 май

Прогноза за България за 8 май

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за май.

През нощта от запад облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно ясно. Значителна ще се задържи облачността само в източните райони и на отделни места са възможни слаби превалявания. Западният вятър ще отслабне и сутринта в котловините и високите полета на Западна България ще се образуват слани. Минималните температури ще са между 3° и 8°. Утре над западната половина от страната ще е предимно слънчево, а над източната облачността ще е разкъсана, на места с по-значителни временни увеличения и превалявания. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който до края на деня почти ще стихне. Максималните температури ще са между 16° и 21°.

Над планините ще има значителна облачност и главно в Стара планина ще превалява сняг. Силният северозападен вятър постепенно ще отслабва и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 0°.

По Черноморието ще има значителна облачност, на места ще превали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, но постепенно ще отслабва. Максималните температури 15°-17°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.