Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 09.12.2019–15.12.2019

Седмична прогноза за България 09.12.2019–15.12.2019

Днес ще е предимно слънчево, но на места в низините и котловините през по-голямата част от деня ще е мъгливо. Почти тихо, в Източна България със слаб южен вятър. Максималните температури ще са между 7° и 12°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

Във вторник на места покрай Дунав и в Горнотракийската низина ще бъде мъгливо или с ниска облачност. От югозапад облачността ще се увеличава и до вечерта в Югозападна България ще завали дъжд, в планините над 1200 метра - сняг.

През нощта срещу сряда от северозапад ще проникне малка порция студен въздух и във високите котловинни полета на Западна България дъждът ще премине в сняг.

През деня в сряда вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде слаб, в източните райони до умерен. В Югозападна България валежите ще продължат; слаби превалявания, предимно от дъжд, ще има и на отделни места в останалата част от страната.

През следващите дни до края на седмицата облачността ще се задържи значителна. На отделни места ще има и слаби превалявания от дъжд, в планините над 1000-1200 метра – от сняг.

Повишена вероятност за по-съществени валежи има към събота, когато от северозапад температурите в Западна и Централна България ще се понижат и максималните ще бъдат между 4° и 9°, на изток с южен вятър ще останат до 11-12°. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 1° и 6°. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.