Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 20 февруари

Прогноза за България за 20 февруари

Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от следното за месеца, но в следобедните часове ще се повиши.

През следващото денонощие над страната ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в планините – от сняг. През нощта ще духа слаб източен вятър, който през деня ще се ориентира от север-североизток и ще се усили - до умерен. С него ще прониква студен въздух и с понижението на температурите, на места в Предбалкана и високите котловинни полета на Западна България, дъждът ще се примеси със сняг. Минималните температури ще са между 2° и 7°, максималните – между 4° и 9°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 1200 метра – от дъжд. Ще духа умерен, по откритите места и временно силен север-северозападен вятър. С него температурите ще се понижават и до вечерта и в по-ниските части дъждът ще премине в сняг. Максимална температура на 1200 метра – около 2°, на 2000 метра – около минус 5°

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места с валежи от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 7° и 9°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето сутринта ще е 1-2 бала, след обяд ще се усили до 3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.