Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 30.03.2020–05.04.2020

Седмична прогноза за България 30.03.2020–05.04.2020

Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На отделни места в планинските и източните райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°.

През нощта срещу вторник облачността ще се увеличи и вплътни. Във вторник в Източна България вятърът ще се ориентира от североизток, в Западна ще остане северозападен. На места в Западна България ще превали слаб дъжд. Ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат, повече в северната част от страната.

През нощта срещу сряда валежите ще се усилят, а с продължаващото застудяване в много райони в Западна България дъждът ще премине в сняг. В сряда ще остане облачно, на много места с валежи: в Северна и Западна България от сняг, в Югоизточна България и по Черноморието – от дъжд. Ще духа до умерен, в източните райони временно и силен североизточен, в западните райони – северозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 2° и 7°, в югоизточните райони до 10°.

През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат, като и на места в Горнотракийската низина дъждът ще премине в сняг. През деня от запад валежите ще спират, най-късно в Югоизточна България.

В петък след временно разкъсване на облачността тя отново ще се вплътни. Вятърът ще се ориентира от югоизток. Температурите слабо ще се повишат.

През почивните дни ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, в събота само на места в Западна България, в неделя - на повече места из цялата страна. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.