Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 31 март

Прогноза за България за 31 март

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за март и през деня ще се задържи почти без промяна.

През нощта над страната ще има разкъсана облачност, която ще започне да се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България северен вятър. Минимални температури между 2° и 7°, в София 2°-3°. Утре времето над страната ще бъде предимно облачно, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен до силен вятър, който до края на деня в цялата страна ще се ориентира от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, по-ниски в Североизточна България 6°-9°, в София около 10°. Вечерта валежите в Западна България ще се усилят и бързо ще преминат в сняг и през нощта срещу сряда ще се образува снежна покривка.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 1400-1500 метра от дъжд, но вечерта тази граница значително ще се понижи. Ще духа умерен северен вятър, само по най-високите върхове на Рила и Пирин силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще бъде 5°-6°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 7° и 9°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.