Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 2 юни

Прогноза за България за 2 юни

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

През следващото денонощие въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превалява. След обяд в планинските и източните райони от страната валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България - от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°, в крайните югозападни райони – до 24°.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и след обяд на много места ще превали. В отделни райони валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 7°.

По Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има превалявания от дъжд, временно интензивни в следобедните часове. В отделни райони и ще прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 15° и 19°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 17° - 18°. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.