Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 13.07.2020–19.07.2020

Седмична прогноза за България 13.07.2020–19.07.2020

Днес облачността ще е променлива. До обяд на места в Централна Северна и Североизточна България ще превали. Ще духа предимно умерен вятър от северозапад, в източните райони временно силен, от север-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 23° и 28°.

Във вторник и сряда вятърът навсякъде ще отслабне, ще бъде с източна компонента. Ще е предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, вероятността за валежи е малка. От запад температурите ще започнат да се повишават и на места в низините дневните отново ще надхвърлят 30°; сутрин ще бъде прохладно.

През следващите дни ще преобладава слънчево време, още малко ще се затопли. По-значителни временни увеличения на облачността ще има в четвъртък и петък над планинските райони в Западна България и на места, главно в планините там, ще превали краткотраен дъжд, през втория ден и ще прегърми.

Към края на деня в петък вятърът ще се ориентира от северозапад и през почивните дни на повече места в Западна и Централна България ще бъде с краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. От северозапад температурите ще се понижат, на изток ще останат над 30°. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.