Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 03.08.2020–09.08.2020

Седмична прогноза за България 03.08.2020–09.08.2020

Днес ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност над планинските райони. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 30° и 35°, по-ниски по Черноморието, в София около 30°.

Във вторник времето ще бъде слънчево, с купеста облачност след обяд над планините в Югозападна България, където е възможно да превали. Ще бъде малко по-топло, с максимални температури предимно между 31° и 36°, по-ниски по Черноморието. Вятърът ще е предимно умерен от изток-югоизток.

В сряда от северозапад ще прониква хладен въздух. Над крайните западни райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Над останалата част от страната ще се задържи предимно слънчево и по-топло.

От четвъртък до края на седмицата ще се усили вятърът от изток-североизток. Ще има променлива облачност, над източната половина от страната по-често до слънчево. В четвъртък след обяд в отделни райони в Югозападна, а през следващите дни - на повече места в Западна България, ще превалява краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. В Западна България температурите ще са малко под 30°, в Горнотракийската низина и източната част на Дунавската равнина - до 34°-36°. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.