Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 21.09.2020–27.09.2020

Седмична прогноза за България 21.09.2020–27.09.2020

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Преди обяд над централната част от Южна България ще има ниска облачност, която около обяд ще намалее. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

През следващите дни температурите постепенно ще се повишат. Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево, с разкъсана, предимно висока, в сряда след обяд над западните райони - и средна облачност. Първия ден ще духа слаб до умерен източен вятър, през нощта ще отслабне, на места и ще стихне, а в сряда ще се ориентира от юг-югоизток.

В четвъртък преди обяд също ще бъде предимно слънчево, след обяд над Западна България ще се развие купеста облачност, по-значителна в планините; на отделни места там ще превали.

В петък ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност около и след обяд, без валежи. Ще духа слаб южен вятър и максималните температури в по-голямата част от страната ще са близки до 30°.

В събота ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд в Западна България на места ще превали и прегърми. В източната половина от страната вятърът от юг ще се усили, а по-късно след обяд в Дунавската равнина ще се ориентира от запад. Ще започне и понижение на температурите.

В неделя ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.