Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 28 октомври

Прогноза за България за 28 октомври

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна и ще е около средното.

През нощта облачността, предимно висока, от югозапад ще започне да се увеличава. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в източните райони със слаб югоизточен вятър. На места в Дунавската равнина, Източна България и котловините отново ще се образува мъгла, която ще се задържи до около обяд. Минималните температури ще са между 5° и 10°. Утре облачността от югозапад ще продължи да се увеличава и главно след обяд, на отделни места в южните и планинските райони, ще има слаби валежи. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е слаб, в Източна България - до умерен. Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°.

Над планините облачността ще се увеличава. Слаби валежи ще има на отделни места, главно Родопите и централните части на Стара планина. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 6°.

По Черноморието в сутрешните часове ще се образува ниска облачност или мъгла. По-късно ще се увеличи високата и средната облачност, но само на отделни места, главно в южните райони е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 19-21°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.