Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 23.11.2020–29.11.2020

Седмична прогноза за България 23.11.2020–29.11.2020

Днес ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд от север облачността, предимно висока и средна, ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София 11°-12°.

Във вторник ще има разкъсана висока и средна облачност, след обяд от север на юг ще намалява до слънчево време. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в източната половина от страната - от север-североизток, към края на деня ще отслабне. Дневните температури слабо ще се понижат.

През следващите два-три дни ще бъде почти тихо. В планинските райони ще бъде слънчево и ще се затопля. В равнинната част от страната сутрин на много места ще е мъгливо или с ниска облачност, но през деня в повечето райони видимостта ще се подобрява, облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево. По-трайни ще бъдат мъглите по поречието на Дунав и в западната и централната част на Дунавската равнина. Дневните температури там ще остават по-ниски, от 2° до 6°, в останалата част от страната ще достигат 11°-15°.

В края на периода ще се появи слаб вятър от юг-югозапад, облачността ще се увеличава и вплътнява. В неделя се повишава и вероятността за валежи. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.