Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 28 януари

Прогноза за България за 28 януари

Атмосферното налягане е по-ниско от средното, но ще продължи да се повишава и ще се доближи до обичайното за месеца.

През нощта ще преобладава облачно време. В централните части на Дунавската равнина и Източна България все още ще има слаби валежи от сняг, които до сутринта в повечето райони ще спрат. Утре облачността от запад-югозапад ще започне да се разкъсва и намалява, но по-късно през деня от запад отново ще се увеличи. На отделни места, главно в планините, ще превалява сняг. Ще остане ветровито с предимно умерен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се ориентира от югозапад. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 7° и минус 2°, максималните ще са от 0° до 5°.

Над планините след временното разкъсване и намаление на облачността, по-късно през деня от запад тя отново ще се увеличи. На отделни места ще превалява сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна и максималната на 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра - около минус 12°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, преди обяд все още със слаби валежи от сняг. След обяд валежите ще спрат, а привечер и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който вечерта навсякъде ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 1°-2°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.