Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 22.02.2021–28.02.2021

Седмична прогноза за България 22.02.2021–28.02.2021

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. До обяд в равнините и низините ще е предимно облачно и мъгливо, но около и след пладне облачността ще намалее и видимостта ще се подобри. В Източна България ще духа слаб южен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо. Максималните температури ще са между 9° и 13°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

До края на новата седмица ще бъде топло за периода, през повечето дни - без валежи.

Във вторник ще преобладава слънчево време, със слаб северозападен вятър. Сутринта на места, главно в Дунавската равнина и в Източна България, ще има ниска облачност, намалена видимост или мъгла. В планините ще бъде доста топло за втората половина на февруари.

Към сряда-четвъртък за кратко от североизток ще проникне сравнително студен въздух и облачността над много райони в сряда ще бъде значителна, на изолирани места ще преръми. С до умерен североизточен вятър дневните температури слабо ще се понижат.

В петък вятърът ще отслабне, на места и ще стихне. В равнинната част отново ще има условия за ниска облачност или мъгла, в планините ще е слънчево.

В събота, по-късно през деня, от северозапад, в неделя и от североизток ще нахлуе студен въздух. Облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали слаб дъжд. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.