Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 01.03.2021–07.03.2021

Седмична прогноза за България 01.03.2021–07.03.2021

Днес облачността от североизток ще продължи да се увеличава и по-късно през деня на много места ще превали слабо, предимно дъжд. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили до умерен и с него ще проникне нова порция студен въздух. Максималните температури ще бъдат от 4°-5° в североизточните райони до 14° в крайните югозападни, в София – около 8°.

Във вторник в Източна България през по-голямата част от деня вятърът ще е североизточен и облачността ще се задържи предимно значителна, почти без валежи. Над Западна още сутринта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и облачността ще започне да намалява. Температурите ще са без съществена промяна. През нощта срещу сряда в цялата страна вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, облачността ще намалее до ясно време.

На 3 март ще бъде слънчево, дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще са между 10°-15°. До вечерта вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места в Източна България и по поречието на Дунав с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад и дневните температури още малко ще се повишат.

В петък от запад облачността, висока и средна, ще се увеличи, без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен и все още ще е сравнително топло.

В събота ще бъде предимно облачно, на места с валежи от дъжд, в планините над 1400 м - от сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили; с него ще нахлува студен въздух.

В неделя над Централна и Източна България ще преобладава облачно време, все още преди обяд на места ще превалява, но вече слабо и в процес на спиране. От запад облачността ще се разкъсва и ще намалява, вятърът ще отслабне. Ще бъде студено за периода. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.