Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 08.03.2021–14.03.2021

Седмична прогноза за България 08.03.2021–14.03.2021

Днес ще бъде предимно слънчево, главно след обяд над Западна България с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София - около 10°.

През следващите два дни ще прониква по-студен въздух. Още през нощта срещу вторник облачността ще се увеличи и ще преобладава облачно време, ще има и превалявания. Във вторник дъжд ще завали в западните райони, към вечерта ще преминава в сняг. През следващото денонощие ще вали и в останала част от страната, в Северна България, по високите полета на Западна, накрая и в западната част на Горнотракийската низина дъждът ще преминава в сняг. На места валежите ще са значителни. Вятърът ще бъде от източната четвърт, отначало ще е слаб, в сряда постепенно ще стане от изток-североизток и ще се усили до умерен, на места ще има условия за виелици и навявания.

В четвъртък валежите ще спрат, по-късно през деня от запад и облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще отслабне. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 2° и 7°.

В петък сутринта ще бъде доста студено, през деня, с обръщането на вятъра от югозапад, ще започне затопляне. След временното намаление на облачността, от север тя отново ще се увеличава, но вероятността за валежи е малка. В Дунавската равнина по-късно след обяд и през нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

През почивните дни ще се затопля. Облачността ще е променлива, често значителна, почти без валежи. Още в събота вятърът ще отслабне, на места и ще стихне. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.