Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 9 март

Прогноза за България за 9 март

Атмосферното налягане ще се задъжи почти без промяна. Ще бъде близко до средното за месеца.

През нощта вятърът от запад-северозапад ще отслабне и почти ще стихне, но след полунощ ще започне да се ориентира от североизток. По-значителни увеличения на облачността ще има над Югозападна България, където на места ще превали дъжд. Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между минус 3° и 2°. Утре облачността от запад-северозапад ще се увеличава, до вечерта и над югоизточните райони. В Западна България ще има превалявания от дъжд, които вечерта по високите полета и северозападните райони ще започнат да преминават в сняг. Ще духа слаб, след обяд умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°. През нощта срещу сряда валежите ще обхванат и Централна България, а в Северозападна ще се усилят и ще са предимно от сняг.

Над планините облачността също ще се увеличи. Ще има превалявания от сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен, след обяд югоизточен вятър. По най-високите върхове на Рила и Пирин вятърът ще е умерен до силен от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 4°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но по-късно през деня и там облачността ще се увеличи, но ще остане без валеж. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.