Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 05.04.2021–11.04.2021

Седмична прогноза за България 05.04.2021–11.04.2021

Днес до обяд валежите навсякъде ще спрат, от запад облачността ще се разкъсва и намалява, и след обяд над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне, а след обяд ще се ориентира от юг, ще е слаб и с него температурите ще се повишават, максималните ще са предимно между 10° и 15°, в София около 11°.

Във вторник ще преобладава слънчево време, затоплянето ще продължи. Около и след обяд над югоизточната половина от страната ще има по-значителни увеличения на облачността, там на места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните - между 13° и 18°.

През нощта срещу сряда облачността временно ще намалее, а в сряда бързо ще се увеличи и на много места ще има валежи. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. В Северна и Западна България температурите ще се понижат и там на места дъждът ще се примесва със сняг.

В четвъртък ще остане ветровито и сравнително студено. Ще има променлива, често значителна облачност, на отделни места ще превали слабо. Температурите и в югоизточните райони ще се понижат.

В петък вероятността за валежи е малка, ще има повече слънце, а вятърът ще отслабне. В събота и неделя ще бъде предимно слънчево, вятърът ще стихне, ще бъде и по-топло. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.