Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 19.04.2021–25.04.2021

Седмична прогноза за България 19.04.2021–25.04.2021

Днес ще остане облачно, валежите ще се усилят, главно в Централна България ще са значителни. В крайните южни райони ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, привечер ще започне да се ориентира от северозапад. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 8° и 13°.

И във вторник облачността ще е по-често значителна, все още ще има и превалявания, но ще са на места, ще са краткотрайни и предимно слаби. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

В средата на седмицата ще има повече слънце, а по-значителни временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове. В сряда на места, главно в Източна България и планините ще превали краткотрайно, в четвъртък ще е почти без валежи. Още в сряда в Южна България вятърът ще отслабне, на места и ще стихне, в Северна ще остане до умерен, ще отслабне през нощта; в четвъртък - ще се ориентира от югозапад, отначало ще е слаб, по-късно през деня в източната половина от страната ще се усили до умерен. Минималните температури ще са по-ниски, максималните ще се повишават.

През нощта срещу петък от запад облачността ще се увеличава и в петък ще преобладава облачно време. На места в Западна България ще превали дъжд. Вятърът отново ще се ориентира от северозапад и ще започне да нахлува студен въздух.

В събота облачността ще е значителна, на много места в Южна България, по-късно и в Централна Северна и Североизточна ще вали дъжд. В северозападните райони вероятността за валежи е по-малка, след обяд ще започне и разкъсване и намаление на облачността. Температурите ще са с много малък дневен ход.

В неделя ще има разкъсана облачност, вятърът ще отслабне, на места и ще стихне. Сутринта ще е студено, с минимални температури близки до нулата, дневните ще започнат да се повишават. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.