Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 6 май

Прогноза за България за 6 май

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се повишава.

През нощта все още на отделни места ще има краткотрайни валежи, но облачността от запад ще намалява. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Минималните температури ще са между 8° и 13°. Утре ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над източните райони и масивите в Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, временно ще е умерен, до вечерта в по-голямата част от страната ще отслабне. Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в масивите от Югозападна България, ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има и по-значителни, временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в северните райони, ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 20° и 25°. Температурата на морската вода е от 11° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.