Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 15 май

Прогноза за България за 15 май

Атмосферното налягане ще се понижи слабо и ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

През нощта облачността ще е разкъсана, но до полунощ все още на отделни места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 8° и 13°. Утре ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. На отделни места валежите ще са интензивни и значителни по количество. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, по-ниски по Черноморието - под 20°.

Над планините облачността ще е разкъсана. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, в Рило-Родопската област интензивни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 6°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.