Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 27.09.2021–03.10.2021

Седмична прогноза за България 27.09.2021–03.10.2021

Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличи и привечер в крайните западни райони ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър и с него ще започне да прониква хладен въздух. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София 27°-28°.

През следващите дни със слаб до умерен изток-североизточен вятър захлаждането ще продължи - в началото съществено ще е понижението на дневните температури и във вторник максималните ще са между 18° и 23°; от средата на седмицата и минималните ще започнат бавно да се понижават. Ще има значителна облачност и валежи, на повече места и повече по количество във вторник и сряда в западната половина от страната; възможни са и гръмотевици в следобедните часове.

През следващите дни превалявания, предимно слаби, ще има само на отделни места главно в Южна България и по Черноморието.

В началото на октомври температурите ще са по-ниски от климатичните норми, преобладаващите максимални ще бъдат между 15° и 20°, минималните - между 7° и 12°.

В събота и неделя над Западна и Централна България ще има по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността, минималните температури ще се понижат още малко и в по-голямата част от страната ще са под 10°, а в неделя от югозапад ще започне затопляне. Над източните райони ще се задържи предимно облачно, със слаби превалявания от дъжд. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.