Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 15 октомври

Прогноза за България за 15 октомври

Под влияние на приближаващия южно от страната средиземноморски циклон, атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

И през следващото денонощие ще се задържи облачно и дъждовно, като валежите ще продължат и през нощта срещу събота. В много райони от Централна България ще са значителни по количество. Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен от североизток. Минималните температури ще са от 2-3° на места из високите полета на Западна България, където сутринта дъждът ще е примесен със сняг, до 14-15° по Южното Черноморие. Максималните ще са съответно от 5-6° до 17-18°.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг, в сутрешните часове в Западна България и на по-малка височина. Ще духа умерен вятър, предимно от изток, по най-високите части на Рила и Пирин – силен от юг. Максималната температура на 1200 ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 15° и 18°, приблизително колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.