Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 25.10.2021–31.10.2021

Седмична прогноза за България 25.10.2021–31.10.2021

Днес ще бъде предимно слънчево. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен и по-късно през деня над крайните източни райони ще се образува ниска облачност. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°.

И във вторник сутринта ще е студено с минимални температури между минус 2° и 3°, по Черноморието и в югоизточните райони, където ще има значителна ниска облачност - до 6°-8°. Дневните температури ще са между 10° и 15°, през следващите два дни ще се повишат с още 1-2 градуса. Над планинските райони в Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, но в нощните часове и сутрин на места в низините и котловините там ще бъде мъгливо. Над Източна България ще има значителна ниска облачност, по Черноморието ще преръмява. Вятърът ще е с източна компонента, слаб до умерен, в сряда в по-голямата част от страната временно ще стихне.

През втората половина от седмицата облачността над повечето райони ще е предимно значителна, по Черноморието и в отделни райони в Югозападна България ще превалява съвсем слаб дъжд; в котловините ще е мъгливо. По-съществени разкъсвания на облачността до слънчево и подобрение на видимостта ще настъпва около и след обяд.

Към почивните дни минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните - предимно между 13° и 18°, в районите със задържащи се мъгла или значителна ниска облачност ще остават под 10°.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.