Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 29.11.2021–05.12.2021

Седмична прогноза за България 29.11.2021–05.12.2021

Днес на много места ще продължи да превалява дъжд, като значителни ще бъдат валежите в югоизточната половина от страната, където на места по преминаването на студен фронт ще бъдат придружени и с гръмотевици. След обяд в северозападната половина от страната вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. След временно спиране на валежите в следобедните часове, през нощта от запад ще започнат нови валежи от дъжд, а по високите полета и в западната част от Предбалкана - от сняг. Максималните температури ще бъдат в широк интервал от 8-12° в Северозападна България и по високите западни полета до 18-20° на места в Източна България, където през по-голямата част от деня ще продължи да духа умерен и временно силен югозападен вятър.

Във вторник, с усилване на северозападния вятър, температурите ще продължат да се понижават. Още преди обяд и в североизточните райони дъждът ще премине в сняг, а в Лудогорието, както и по планинските проходи ще има условия за преспи и навявания. Интензивни и значителни по количество ще са снеговалежите в планините; за кратко там ще се натрупа съществена снежна покривка. След обяд валежите от запад ще започнат да спират, най-късно, към вечерта - и в източните райони; облачността ще се разкъса.

В сряда ще се задържи ветровито, с променлива облачност, след обяд над много райони по-често до слънчево. Сутрешните температури ще са ниски - в отделни райони до минус 3°, минус 5°, дневните ще започнат да се повишават. По-късно през деня вятърът ще започне да се ориентира от югозапад, в четвъртък отново ще се усили и повишението на дневните температури ще продължи, сутрешните ще са все още сравнително ниски. Преди обяд ще преобладава слънчево време, по-късно през деня от запад ще започне ново увеличение на облачността, все още без валежи.

През следващите дни до края на седмицата ще преобладава облачно време. В петък по-късно през деня от юг ще завали дъжд. Вятърът ще е умерен, от югозапад, по-добре изразен в Източна България и в Предбалкана; температурите ще са сравнително високи за началото на декември - в отделни райони до около 15°.

През почивните дни на места, главно в Южна и в Източна България ще има превалявания. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и с него дневните температури ще се понижат; сутрешните в събота ще са все още високи.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.