Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 1 декември

Прогноза за България за 1 декември

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за декември.

През нощта започналото от запад разкъсване и намаление на облачността ще обхване цялата страна. Вятърът в повечето райони временно ще отслабне, само в Източна България ще се задържи умерен от северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в котловините на Югозападна България до минус 8°, минус 10°. Утре ще е ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Ще има променлива облачност, намаляваща в следобедните часове на места до предимно слънчево. Дневните температури ще започнат да се повишават и преобладаващите максимални ще бъдат между 7° и 12°, малко по-ниски по високите западни полета.

Над планините ще има променлива облачност, намаляваща след обяд често до слънчево време. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

По Черноморието ще е ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Ще има променлива облачност, намаляващата след обяд до предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 9°-12°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.