Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 3 декември

Прогноза за България за 3 декември

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември ще остане без съществена промяна, но след обяд ще започне да се повишава.

През нощта над западната половина от страната облачността ще е значителна, предимно средна и висока, а над източната ще преобладава ясно време. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в Източна България и Предбалкана, където ще духа до умерен южен вятър до 8°. Утре увеличението на облачността ще продължи и до вечерта ще обхване цялата страна. По-късно през деня от запад ще завали дъжд. Ще продължи да духа умерен, северно от планините и в източните райони силен поривист вятър от юг-югозапад и дневните температури ще са високи. Максималните ще са между 10° и 15°, в източната половина от страната ще достигат 17°-18°. След обяд в северозападната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне рязко понижение на температурите, дъждът ще преминава в сняг. На много места в планинските райони и западната част на Дунавската равнина ще има заледявания.

Над планините облачността ще се увеличи и след обяд ще има валежи от сняг, в по-ниските части от дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен югозападен вятър, ще е топло. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 0°. Привечер вятърът ще отслабне и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. С него ще нахлуе студен въздух и температурите бързо ще се понижат.

По Черноморието ще е ветровито с умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Ще преобладава слънчево време, но до края на деня облачността ще се увеличи. Максимални температури на въздуха: 14°-18°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.