Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 4 декември

Прогноза за България за 4 декември

Атмосферното налягане ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

През нощта и утре в Западна България ще има валежи от дъжд, на места в планинските райони - от сняг, но още преди обяд ще спрат и след обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Над останалата част от страната валежите ще са от дъжд, значителни в югоизточните райони, където на отделни места ще има и гръмотевична дейност. До вечерта и на изток валежите ще спрат. През нощта в Дунавската равнина все още ще духа до умерен западен вятър. Утре вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб, в Източна България - умерен. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а дневните ще се понижат и максималните ще са предимно между 4 и 9°.

Над планините облачността ще е значителна и на много места преди обяд ще има валежи от сняг, под около 1700 метра - от дъжд. След обяд валежите ще спират, а над масивите от западна България и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие, където на отделни места е възможно и да прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 7° - 9°. Температурата на морската вода е 12° - 13°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.