Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 8 декември

Прогноза за България за 8 декември

Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

През нощта на много места в северозападната половина от страната ще продължи да вали сняг, в останалите райони - дъжд. До сутринта валежите почти навсякъде ще спрат, най-късно в крайните североизточни райони. Утре от югозапад облачността ще се разкъсва и над много райони ще намалява до предимно слънчево. Ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад, който до вечерта ще отслабне. Минималните температури ще бъдат от около минус 3° в отделни котловинни полета в Западна България до 5°-6° по Черноморието, максималните - предимно между 2° и 7°.

В планините преди обяд времето ще бъде облачно с валежи от сняг, които ще спират. Облачността над масивите от Западна България бързо ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - минус 4°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и преди обяд на отделни места все още ще превалява дъжд. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър, който ще отслабва. Максимални температура на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.