Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 18 януари

Прогноза за България за 18 януари

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за януари.

През нощта със силен северозападен вятър през страната ще премине бърз студен атмосферен фронт. На места от север на юг ще превали сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София - около минус 3°. Утре ще остане ветровито, макар че вятърът ще отслабне и ще бъде умерен, в Дунавската равнина и западните райони от Горнотракийската низина и временно силен от северозапад. Облачността ще е променлива, преди обяд над източните и планинските райони по-често значителна и там на отделни места ще прехвърча сняг. В следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Ще застудее и максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София - около 1°.

Над планините преди обяд облачността ще е по-често значителна и на отделни места ще прехвърча сняг. В следобедните часове ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа силен, по билата и временно бурен вятър от северозапад. Ще застудее значително и максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 7°, на 2000 метра - около минус 12°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна и на изолирани места ще превали слабо. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще продължи да духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 5°-6°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.