Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 30 април

Прогноза за България за 30 април

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, предимно значителна. На места ще има краткотрайни валежи, в повечето райони - слаби, но в Югозападна България, където в следобедните часове ще се развива купеста облачност, на изолирани места ще са временно интензивни. Ще духа до умерен, в Източна България за кратко и силен вятър от изток-североизток. Ще бъде сравнително хладно за периода; преобладаващите минимални температури ще са между 7° и 12°, в София - около 8°, максималните ще са между 16° и 21°, в София - около 17°. Вечерта над много райони облачността ще намалее.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, след обяд на отделни места в масивите в Югозападна България, временно интензивни валежи. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток, по най-високите върхове - от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна, но ще е почти без валежи. Вечерта облачността ще намалява. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 14°-19°. Температурата на морската вода е 12°-17°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.