Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 14 май

Прогноза за България за 14 май

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за май.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и почти тихо. След полунощ от северозапад облачността, средна и висока, ще започне да се увеличава. Минималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София около 12°. Утре през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от североизток и с него ще започне да прониква хладен въздух. Въздушната маса ще е неустойчива, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места от северозапад на югоизток ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. По приземната линията на фронта ще има локални интензивни валежи, градушки и временно усилване на вятъра. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат 25° и 30°, в София около 25°.

Над планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен, по билата - североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 18°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, първо по северното крайбрежие, а до вечерта и по южното ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток. Максимални температури на въздуха: 24°-30°. Температурата на морската вода е 13°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.