Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 18 май

Прогноза за България за 18 май

Атмосферното налягане бързо ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

През следващото денонощие през страната ще премине добре изразен студен атмосферен фронт. През нощта с умерен северозападен, през деня с временно силен предимно североизточен вятър ще нахлува студен въздух. През нощта отначало в северозападната част от страната, а до сутринта и в Североизточна България ще се развият гръмотевични бури. През деня на много места ще има валежи и гръмотевична дейност, с условия за локални значителни извалявания и градушки. След обяд от север явленията ще затихват и облачността ще се разкъсва и намалява. До полунощ валежите почти навсякъде ще спрат, а вятърът ще отслабне, най-късно в крайните южни райони. Дневните температури значително ще се понижат и максималните ще са от 15-16° на места в Североизточна България, до 24-25° в Горнотракийската низина, но и там в следобедните часове рязко ще застудее. В София максималната ще е около 19°.

Над планините времето ще е предимно облачно и дъждовно, на много места с гръмотевични бури. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър и с него температурите чувствително ще се понижат. Към 15 часа на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра около 6°, а до края на денонощието ще се понижат с още 6-7°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, ветровито с валежи от дъжд. След обяд валежите от север ще спират Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток и с него ще застудява. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.