Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 26 март

Прогноза за България за 26 март

Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши и ще бъде малко по-високо от средното за май.

През нощта ще бъде предимно ясно. В Източна България ще духа слаб югоизточен вятър. Утре ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в източната половина от страната и планинските райони ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и ще бъде умерен, в Дунавската равнина временно до силен. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София около 28°.

Над планините преди обяд ще бъде слънчево, но в следобедните часове на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 15°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-късно след обяд и вечерта на места, главно по северното крайбрежие, ще превали, в отделни райони и с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Максимални температури на въздуха ще са в широки граници - от 21° до 30°. Температурата на морската вода е 15°-19°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.