Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 11 август

Прогноза за България за 11 август

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще близко до средното за месеца.

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. На много места в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, по-значителни в централните райони на Дунавската равнина. В Източна България вятърът ще отслабне и ще е до умерен от север-северозапад. Утре преди обяд, на повечето места валежите в Северна България ще спрат и облачността ще се разкъса. Над Западна и Централна България около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще са в Рило-Родопската област и западната част на Горнотракийската низина. Възможни са и градушки. В източните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб в Източна България до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София около 25°.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд - купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, на много места и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 13°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът постепенно ще отслабва, ще е до умерен и ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 28-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.